+46 40-15 50 60 info@sweja.se

Sträckfilm – Sweja

Hos oss på Sweja kan du köpa sträckfilm med hög elasticitet för att säkra produkter och pallgods. Det är det mest effektiva och ekonomiska sättet att förhindra att pallaster rör sig och blir smutsiga eller repiga. Filmen är perfekt lämpad för användning i verkstäder, arkiv samt på lager och kontor. Vår sträckfilm går att använda direkt på pallar och produkter för att enkelt dölja, skydda och undvika att produkterna glider omkring.

Flexibel och transparent sträckfilm

I vårt sortiment med sträckfilm finns flera olika varianter. I de allra flesta fall är filmerna sträckbara mellan 100-400%. Vanligtvis är sträckfilmen transparent men går att få i valfri färg för dig som vill minska insynen eller göra pallarna mer unika.

Ett brett kvalitetssortiment

Varje år plastas över 15 miljoner pallar med sträckfilm från Sweja. Idag lagerhåller vi över 50 olika varianter av maskinsträckfilm och över 20 olika typer av handsträckfilm.

Förhindra att pallaster rör sig med stryktålig sträckfilm

Genom att sträckfilmen sträcks ut och lindas runt pallgodset eller annan produkt sluter den säkert kring sig godset när filmen sedan vill återgå till sin ursprungliga längd. På så sätt går det undvika att godset blir repat, missfärgat och glider om kring under transport. Filmen tål fallskador och fäster till sig själv för enkel vidhäftning.

Kontakta oss

Har du minsta lilla fråga eller fundering gällande sträckfilm eller någon annan av Swejas produkter, hör gärna av dig till oss. Med bred kunskap och gedigen erfarenhet är vårt mål att alltid försöka tillgodose våra kunder med precis det som krävs. Låt oss bara veta dina specifika önskemål och behov. Varmt välkommen!

sträckfilm

Här vissas den hållbara sträckfilmen upp

3 + 3 =

Kontakta oss

AB SWEJA

Postadress:
Box 60006
216 10 Malmö

Besöksadress:
Schaktugnsgatan 4-6
216 16 Limhamn

Telefon: + 46 40-15 50 60
Fax: + 46 40-15 50 63
info@sweja.se

Orgnr: SE556195923901

 

Vad är en sträckfilm?
Sträckfilm är en typ av tunn och vanligen genomskinlig plastfolie som används för emballering av produkter. Detta kan vara när man staplat ett stort antal kartonger på en lastpall och vill säkra att inget trillar av. Det finns flera benämningar på sträckfilm som plastfolie, plastfilm och gladpack. Vid återvinning av sträckfilm så ska den sorteras som mjukplast.
Vilken sträckfilm lämpar sig bäst?
Det är inte alltid lätt att avgöra vilken typ av sträckfilm som lämpar sig bäst för just din produkt. Det finns så många olika filmtyper att välja mellan – ibland kan man inte se skogen för alla träd. På den här sidan ämnar vi ge en bättre bild av skillnaderna mellan de olika filmtyperna och vi går närmare in på några ofta använda facktermer och begrepp:

 • Blåst och Plangjuten eller Cast film
 • Co-extrudering (sammanfogning)
 • Maskinfilm
 • Limited, Power och Oriented
 • Perforerad
 • Handrullar (Handsträckfilm)
 • Klar, färgad eller tryckt film
 • Täckplast
 • Ministräckfilm
 • Banderolleringsfilm(Banderollsträckfilm)
 • Sträckband (Sanstrap)