+46 40-15 50 60 info@sweja.se

Packband & Emballageband

packband

Packband för Sweja

Packband har många användningsområden. SWEJA tillhandahåller ett komplett sortiment av packband för alla typer av applikationer och bandningsmaskiner eller verktyg.

PP-band

Plastband av PP (polypropen) används ofta för att bunta kartonger, tidningar eller som förslutning av kartonger. Lättare produkter kan bandas för hand med ett plastspänne, men vanligast är att PP-bandet används i en bandningsmaskin. PP-banden är normalt räfflade. Vi har även släta Polyflex-band avsedda för Signode maskiner.

PET-band

PET-band är tillverkade av polyester och används för att banda pallar, virkespaket, stålprofiler mm. Styrkan är mycket högre jämfört med PP-band, och 80 % av styrkan i stålband. PET-band skall svetsas ihop med hjälp av ett bandningsverktyg eller en pallbandare.

VG-band

VG-band är ett mjukt band tillverkat av ihoplimmade polyestertrådar och har ungefär samma styrka som PET-bandet och samma användningsområde. Används vid manuell bandning med hjälp av en bandsträckare och metallspännen. Korta rullar av VG-band används ofta i balpressmaskiner.

Stålband

Stålband används för att bunta riktigt tunga produkter samt för att säkra gods på pall. Mycket vanligt för bandning av virkespaket och stålprodukter. Stålbandet har den högsta draghållfastheten.

Till detta har vi ett stort sortiment av tillbehör som bandvagnar, verktyg, lås och bandningsmaskiner.

8 + 14 =

Kontakta oss

AB SWEJA

Postadress:
Box 60006
216 10 Malmö

Besöksadress:
Schaktugnsgatan 4-6
216 16 Limhamn

Telefon: + 46 40-15 50 60
Fax: + 46 40-15 50 63
info@sweja.se

Orgnr: SE556195923901