+46 40-15 50 60 info@sweja.se

ECO-produkter med ännu högre miljötänk

 

Här har vi samlat ett urval av produkter som är de mest miljövänliga vi har.

Det som kännetecknar dessa produkter är att de antingen är tillverkade av plast utvunnen från växtriket – Bioplast – eller plaster gjorda av återvunnet material, ofta från PCR (post consumer recycled).

Bioplast produkter 

Biosträckfilm är tillverkad av bioplast som kommer från sockerrör. Den blir därmed CO2 neutral och kan samtidigt återvinnas till nya plastprodukter efter användning.

Sanstrap Eco är tillverkad till 90 % av plast utvunnen från tallolja. Det gör produkten CO2 neutral och återvinningsbar som andra plastprodukter.

Plastprodukter av återvunnet material

Toppark och täckfolier är tillverkad av plast som återvunnits av PCR, dvs från oss konsumenters plastavfall. Det kan finnas färgskiftningar jämfört med ny råvara, men miljövinsten att gå in i en cirkulär återvinning prioriteras. Dessa toppark och täckfolier kan återvinnas igen för att tillverka nya plastprodukter.

PET-band tillverkas av återvunna PET-flaskor som samlas in via pantmaskiner. Helt cirkulär återvinning som gör att banden inte bara kommer från återvunnet material utan även kan återvinnas igen.

PET-tejp tillverkas också av återvunna PET-flaskor. PET är en starkare plast än PP (polypropen) som annars används för tejper, och kan därför göras tunnare än en PP-tejp. Återvinningen av PP är tyvärr så liten i dagsläget att det inte finns material på marknaden för återvunnen PP-tejp.

Pappersprodukter av återvunnet material

Det finns många pappersprodukter tillverkade av återvunnet papper.

Kantskydd är tillverkat av återvunnet kartongmaterial för vätskekartonger såsom mjölkförpackningar.

Eco-Tejp är till 65 % tillverkad av återvunnet papper och fungerar i alla maskiner och för manuell tejpning.

Anti-slip-papper tillverkas även det av återvunnet papper till 80 %

Vi hjälper dig

SWEJA ser till att tillgodose dina behov, krav och önskemål. Vi skräddarsyr lösningar som passar dig. Kontakta oss gärna om du vill veta mer om Sanstrap eller någon av våra övriga varor och tjänster. Vi ser fram emot att höra av dig. Din expert på Sanstrap!

 

 

Kontakta oss

AB SWEJA

Postadress:
Box 60006
216 10 Malmö

Besöksadress:
Schaktugnsgatan 4-6
216 16 Limhamn

Telefon: + 46 40-15 50 60
Fax: + 46 40-15 50 63
info@sweja.se

Orgnr: SE556195923901