+46 40-15 50 60 info@sweja.se

Krympfilmsmaskiner

SWEJA erbjuder ett brett utbud krympfilmsmaskiner, vi erhåller allt från packning av matvaror till hushållsprodukter. Våra krympfilmsmaskiner är högkvalitativa, effektiva och driftsäkra. Alla våra maskiner håller en hög hastighet dessutom möjliggör programval och förhandsinställningar snabba och enkla justeringar. Vi kan med stolthet presenterar en helt ny serie krympfilmsmaskiner från italienska GRAMEGNA. Serien innefattar ett komplett sortiment av krympfilmsmaskiner från små och kompakta huvmaskiner till helautomatiska krympfilmsmaskiner för manuell inmatning eller för produktionslinjer.

Huvmaskiner

Produkten läggs mellan den dubbelvikta folien (normalt polyolefin) och förs in i maskinen. Huven stängs, överflödig film bränns av och krympningsprocessen startar. När krympfilmningen är klar öppnas locket och produkten är färdigpackad. 
Denna maskintyp är perfekt vid kortare serier och vid tillfälliga erbjudande som ”Köp 3 betala för 2”

L-förslutare med separat krymptunnel

Det finns flera olika krympfilmsmaskiner. Ett annat alternativ är L-förslutaren med denna lösning sker avbränning av filmen och krympfilm i två steg. Precis som i huvmaskinen läggs produkten mellan filmlagren och förs in i L-svetsen. Därefter matas produkten ut och går in i krymptunneln. Detta ökar kapaciteten rejält då man inte behöver vänta på krympningsmomentet. Denna maskintyp är perfekt vid längre serier och kontinuerlig produktion.

Banderollmaskiner

Banderollmaskiner är perfekt för större produkter som burkar, flaskor, äggbrickor och tråg, då används en maskin med två filmrullar (ofta av LD-PE). Produkten förs in mot filmen och svetsas. Därefter går produkterna in i krymptunneln. Det finns flera sätt att föra in produkten, vanligast är drivband eller ”pusher” som skjuter in produkten.  

Helautomatiska maskiner för produktionslinjer

Har man en produktionslinje där varje produkt skall krympfilmas finns det maskiner med mycket hög kapacitet som även kan lägga produkterna i rader och mönster. Det finns även möjlighet att hoppa över krympfilmningen och då bildas en lös påse runt produkten. Maskinerna finns både som L-förslutare och som banderollmaskiner.

Kontakta oss

Hör gärna av dig för mer information om vilken maskintyp som passar för just era produkter. Vi är experter på krympfilmsmaskiner och hjälper dig gärna.

Kontakta oss

AB SWEJA

Postadress:
Box 60006
216 10 Malmö

Besöksadress:
Schaktugnsgatan 4-6
216 16 Limhamn

Telefon: + 46 40-15 50 60
Fax: + 46 40-15 50 63
info@sweja.se

Orgnr: SE556195923901

 

1 + 11 =