+46 40-15 50 60 info@sweja.se

Krympfilm

SWEJA har lång erfarenhet och stor kunskap om krympfilm. Krympfilmen krymper i kombination med värme och formar sig runt vilken produkt som helst. Det finns få standardprodukter av krympfilm utan vi tar fram kundanpassade produkter beroende på krympförhållande, tjocklek, bredd och krympfilmsutrustning. All krympfilm är gjord av miljövänlig plast (POF, LD-PE, HD-PE) och kan återvinnas till nya produkter. Vi säljer däremot inte krympfilm av PVC.

Dubbelvikt krympfilm – Även kallad vinkelfolie för maskinen där produkten läggs mellan filmlagren och en maskin med L-förslutning innesluter produkten.

Enkelspolad krympfilm – För maskiner med två rullar, en övre och en undre. Produkten skjuts in i maskinen och krympfilmningen sker i en separat ugn efter applicering.

Slangfilm – Där produkten läggs i en slang och försluts i ändarna.

Man skiljer på olika typer av krympfilm:

Polyolefin – POF – En mycket tunn och kristallklar film för att skydda kartongen produkten ligger i eller för att skydda en mindre produkt. Polyolefin används normalt i mindre krympfilmsmaskiner med L-förslutning och filmen är normalt en vinkelfolie. Krympfilm av polyolefin krymper vid lägre temperaturer och snabbare än krympfilm av LD-PE. Normal tjocklek för polyolefin är 15-19 µ. SWEJA lagerhåller många dimensioner för omgåend leverans, se nedan.

Polyeten – LD-PE – En tjock folie som används som skydd för flera produkter. Krympfilmen blir då en förpackning för exempelvis PET-flaskor. LD-PE krymper långsamt och vid relativt hög temperatur. Används både som enkelfolie och vinkelfolie (vikt på mitten). Normal tjocklek 30-100 µ.

7 + 4 =

Kontakta oss

AB SWEJA

Postadress:
Box 60006
216 10 Malmö

Besöksadress:
Schaktugnsgatan 4-6
216 16 Limhamn

Telefon: + 46 40-15 50 60
Fax: + 46 40-15 50 63
info@sweja.se

Orgnr: SE556195923901